-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:15941 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:2

چرا براي اثبات عمل منافي عفت , بايد چهار نفر گواهي دهند ؟ آيا اين سختگيري درمرحله اثبات جـرم , مـوجـب ازديـاد عـمـل منافي عفت نيست ؟از اين گذشته , چرا قاعده اقرار العقلاء علي انفسهم جائز ; هر شخصي عاقلي اقراري بر ضرر خود كند , موثر خواهد بود . در ايـنـجـا الغا شده و كسي كه شخصااعتراف به ارتكاب عمل منافي عفت كند تا سه مرتبه از او پذيرفته نخواهد شد وتنها در مرحله چهارم از او پذيرفته مي شود ؟
اصولا قانون اسلام در مورد مجازات اعمال منافي عفت , صورت خاصي دارد كه جهات لازم در آن رعايت شده است ; يعني از يك سو مجازات اين اعمال را كاملا شديد و سنگين قرار داده است كه از تازيانه و تبعيد شروع مي شود و در بعضي از موارد به اعدام منتهي مي گردد ; و از سوي ديگر , راه اثبات اين جرم را مشكل قرار داده است تاآنجا كه تعداد شهود لازم را براي اثبات آن , دو برابر شهود در ساير جرمها قرارداده و يك مرتبه اقرار خود شخص را هم كافي ندانسته است . ضميمه شدن اين دو جهت به يكديگر - تشديد اصل مجازات و سختگيري در راه اثبات جرم - وضع خـاصـي بـه ايـن قـانـون جـزايـي داده اسـت ; به اين معني كه , اين قانون تاثير رواني خود را در جـلـوگـيري افراد از ارتكاب اين نوع گناهان دارد و در عين حال , عملا افراد زيادي را هم شامل نمي گردد . بـه عبارت ديگر : منظور اصلي از وضع اين گونه قوانين , جلوگيري افراد از ارتكاب جرم است نه اعـدام و از بـيـن بردن آنها ; و اين اثر , از سنگين بودن نوع مجازات گرفته مي شود ; براي اين كه شـخـص مرتكب , هر لحظه مجازات شديد را در نظر خود مجسم مي كند و احتمال مي دهد بر اثر پـيـش آمـدي جـرم او اثبات گردد ; ترس و وحشت او رافرا مي گيرد و همين ترس و وحشت از مجازات احتمالي آينده , غالب افراد را ازارتكاب گناه باز مي دارد . غالبا ديده ايم كه براي ارتكاب گناه بزرگي - مانند فروش مواد مخدر - در شرايطخاصي مجازات شـديدي مانند اعدام تعيين مي گردد اگرچه اين مجازات مخصوص شرايط معيني است , اما همان احتمال به وجود آمدن شرايط آن , تاثير قابل توجهي در روح مرتكبين مي گذارد . خـلاصه اين كه : قوانين جزايي اسلام در اين قسمت طوري معين شده كه حداكثر تاثيرخود را در جلوگيري از گناه داشته باشد و در عين حال , دامان عده زيادي را نيزنگيرد . روي ايـن حساب , اجراي مجازات اعدام در يك يا چند مورد هم كه باشد اثرشديد خود را در افكار ساير مرتكبين مي گذارد ; زيرا همين اندازه كه احتمال دارديك روز اين قانون گريبان آنها را نيز بگيرد , براي بيداري آنها كافي است .

پاسخ به پرسشهاي مذهبي
مكارم شيرازي - ناصر و جعفر سبحاني

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.